GALERIE

De Kantlijn
in samenwerking met de ambachtelijke handboekbinderij

Chartae Laudes

introductie

 

Door de opkomst en het algemene gebruik van internet is het voor een boekwinkel steeds moeilijker geworden om te overleven zonder ook op het internet actief te zijn. De Kantlijn heeft naast de galerie met schoolplaten en bijzondere boeken ook een internet boekwinkel. Dit zijn alleen boeken die NIET in onze winkel in Bredevoort staan. Er is vanwege logistiek en voorraadbeheer voor gekozen deze 2 segmenten van het bedrijf geheel gescheiden te houden. De enige overloop is er op het gebied van de Schoolplaat, landkaart en wandkaart. Die worden soms zowel op BoekNed.nl aangeboden als ook in de winkel in Bredevoort.

Wilt u direct in onze internetvoorraad zoeken dan kan dat hieronder.

 

 

 

 

     

olor="#FF0000" size="1" face="Times New Roman">
Daarnaast wordt  plaatsing van een link naar onze homepage op prijs gesteld

 VOOR WIE IS DIT BELANGRIJK ??

Voor een ieder die regelmatig zoekt naar boeken op internet en vooral voor de professionele verkoper die het standpunt huldigt:
Als het gemakkelijker kan Waarom dan nog moeilijk doen


Binnenkort nieuw op internet. Een revolutionaire boekensite. Zowel vernieuwend voor de bezoeker als voor de aanbieder van boeken
LEES VERDER VOOR UITLEG !!!!

Site is bedoeld om het voor "ambulante" handelaren eenvoudig te maken boeken te verkopen via internet.
Voorlopig met de beperking van boeken uitgegeven in Nederland. 

Om op een effectieve manier boeken aan te bieden is het absoluut NOODZAKELIJK om gebruik te maken van een database.
Hierdoor is het mogelijk om het gehele opgebouwde bestand aan titels / boeken te "uploaden" naar boekensites zoals Antiqbook.nl, abe.com of boekwinkeltjes.nl .

De opbouw van een database is tijdrovend en vergt veel discipline. Veel handelaren begonnen met goede moed maar met een productiviteit van enkele titels per uur schoot het niet op. Vaak werd het een voornemen voor later.

Ook voor ons was het frustrerend om te realiseren dat al het werk dat er met het invoeren gemoeid is vaak al meerdere keren door andere gedaan is.

Nu is er een productiviteit van 30 tot 50 boeken per uur met weinig moeite haalbaar met BoekNed.nl

Uiteindelijk resulteerde dit in het programma BoekNed.nl.

HOE WERKT HET ??

Door slimme programmatuur is het gelukt om gebruik te maken van de gegevens die al op internet aanwezig zijn.

 

  1. Een boek invoeren bestaat nu uit slechts 3 handelingen.

  2. In het een van de 2 invoervensters wordt het ISBNnr ingevoerd of een deel van de titel ( uitgaven van voor circa 1977 hebben nog geen isbn-nr)
    Er opent een nieuw venster. hierin staan een of meerdere titels ( bij isbn altijd maar 1)

  3. Titel die overeenkomt met het boek dat ingevoerd moet worden aanklikken

  4. Laatste handelingen zijn het intypen van de prijs, portokosten binnen Nederland ( uit keuze menu kiezen ( tariefwijzigingen worden geüpdate)) en de locatie ( plaats waar het boek in uw voorraad terug te vinden is) en het boek kenmerken dmv rubriekskenmerken

  5. Naar keuze is het dan nog mogelijk afbeeldingen toe te voegen en eventueel specifieke bijzonderheden dan wel inhoudelijke beschrijving toe te voegen. Voor oudere duurdere boeken een aanrader. Voor de meeste boeken minder noodzakelijk.

  6. Aan het eind van een invoersessie kunnen boekenleggers geprint worden met hierop de kenmerken van het boek. Deze boekenleggers kenmerken het bijbehorende boek zodat het bijvoorbeeld eenvoudig meegenomen kan worden naar beurzen of markten. Bij verkoop dan de boekenlegger bij de administratie bewaren en thuis het boek verwijderen uit de database. Indien niet verkocht dan staat op de boekenlegger duidelijk waar het boek opgeborgen moet worden. Veel gezoek wordt hiermee voorkomen.

Dit alles wordt online gedaan nadat de handelaar heeft ingelogd bij de site BoekNed.nl

Wanneer de prijsbepaling gedaan is voordat men gaat invoeren dan is het met dit systeem mogelijk circa 30 tot 40 boeken per uur in te voeren.
Als er veel bijzonderheden en veel inhoudelijke beschrijvingen worden toegevoegd dan daalt dit aantal duidelijk. Echter dit zou ook bij het "gewone beschrijven"de productiviteit sterk drukken

Alle ingevoerde boeken worden DIRECT zichtbaar op de site. Door substitutie regels toe te passen wordt er voor gezorgd dat de afkorttaal die veelalgebruikt is op internet voor de beschrijving omgezet wordt naar leesbaar Nederlands p. = pagina's / krt. = kaart enz. Leesbaarheid vergroot de verkoop omdat de informatie direct opneembaar is en de beslissing daardoor impulsiever.

WAT IS ER NIEUW VOOR DE ZOEKER ??

Revolutionair is dan voor de boekenzoeker de mogelijkheid om weer "echt" te snuffelen. De site is ingedeeld in "Boekenplanken" waarop de boeken van een zelfde rubriek bijeen staan. Door de plank / rubriek van uw interesse op te zoeken op de site is er nu weer de mogelijkheid dat u boeken vindt die u onbekend waren maar wel uw interesse hebben.

De functie "nieuw eerst" zorgt er voor dat u niet telkens de gehele plank hoeft te doorlopen. Met 1 klik zorgt u ervoor dat de volgorde van de boeken wijzigt van alfabetisch naar laatst toegevoegd vooraan.
Anders dan wanneer er alleen maar gezocht kan worden in een database is het nu mogelijk om een plek op de site op te zoeken die overeenkomt met het interessegebied en daar het geheel te bekijken.

Direct bestellen via een winkelwagen en weer verder snuffelen.
Door de opzet van de site is het ook mogelijk dat hetzelfde boek op meerdere plaatsen voorkomt( aan meerdere takken hangt)

Daarnaast kan er natuurlijk ook "gewoon" gezocht worden op titel, auteur etc.

 

Uiteindelijk is de snelste manier om te zien of een boek op de site aanwezig is gewoon om gebruik te maken van Google.
Typ in het zoekvenster van Google : Boekned + ( deel van titel / auteur of isbnnr )

De resultaatpagina laat in 1 oogopslag zien of het boek bij Boekned aangeboden werd op bij de laatste indexering van Google

WAT KOST HET ??

Kosten

Voor de klant die op de site boeken koopt zijn er geen andere kosten dan de prijs van het boek zoals op de site aangegeven + porto + 0.25 verpakkingskosten.

Voor de deelnemende handelaar zijn de kosten als volgt:

Opzet account:
Eenmalige kosten voor bij de kamer van koophandel als boekhandel of antiquariaat ingeschreven handelaren.
 

 

Opzet Account

Prijs ex BTW

 

Geen limiet voor aantal titels

€ 195,-

 

 

Jaarlijkse bijdrage

Prijs ex BTW

 

Ontwikkelkosten

40,-

 Tabel voor commissie bij verkoop

 

Commissie over verkoop

Kosten ex BTW

Bij verkoopsprijs tot € 7,50

€ 0,75 Vaste prijs voor elk boek onder de 7,50 euro

Bij verkoopsprijs tot € 15

€ 1,50 Vaste prijs voor elk boek onder de 15,- euro

Boeken boven de € 15,-

9 % van de verkoopsprijs

 Alleen bij goedkope boeken is de netto commissie meer dan 10% in alle andere gevallen minder dan 10%

 

 

Downloaden

 

Eerste download mogelijk na invoer 1500 titels. 

  Telkens bij een veelvoud van 1500 worden de nieuw ingevoerde titels vrijgegeven voor download

De motivatie voor het beperken van het aantal downloads is vooral bedoelt om de site BoekNed.nl een voorsprong te geven op de andere sites waar u na download uw boeken kunt plaatsen. Belangrijk voor ons om als verkoop site iets meer te kunnen bieden dan onze concurrenten.

De site zal de mogelijkheid  bieden om de downloads in diverse formaten op te halen. Naar wens aangepast aan het doel dat men er mee heeft. Voor plaatsing van de boeken bij sites als Bol.com, Boekwinkeltjes.nl of antiquebook.nl zullen speciaal geconfigureerde downloads aangeboden worden zodat men deze direct kan gebruiken bij de genoemde sites.

Ook zal er de mogelijkheid zijn een selectie van het eigen bestand als word document te downloaden zodat het op eigen sites gebruikt kan worden

Voor de verkoper is het van belang te weten dat de boeken op de site van BoekNed.nl ook zichtbaar zijn voor GOOGLE. Hierdoor stijgt de verkoopkans met sprongen omdat slechts een klein aantal internet gebruikers op de hoogte is van de sites zoals antiqbook en boekwinkeltjes. Door het succes van Google is dit ook de eerste plaats waar men een gezochte titel intikt. Vooral aan de vindbaarheid van het ISBNnr door Google wordt extra zorg besteed.

 

WANNEER KAN IK BEGINNEN ??

Op dit moment wordt het verkoopgedeelte van de site getest en functioneel gemaakt.

Boekenzoekers kunnen dus al beginnen met surfen op de site

Daarna zullen een aantal uitgenodigde handelaren enige tijd gaan "proefdraaien" Eventueel gevonden foutjes worden verbeterd. Mogelijk nog wat andere aanpassingen

Het is dan de planning om medio April de geinteresserden te benaderen die zich aangemeld hebben

Voor aanmelden als handelaar stuur een email met onderwerp

BOEKNED Deelname?

 naar:

 kantlijn@xs4all.nl